Φωτογραφίες από την εορτή της 25ης Μαρτίου

 

 

 

 

Πρόγραμμα

 

Αφιέρωμα στην 190η επέτειο της Ελληνικής παλιγγενεσίας

 

 

 

 

 
 

ΤΑΞΗ  Γ1

ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ

ΘΑΣΟΥ

 

 

 
     

 

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Εγώ στράφηκα στους μαθητές μου, κι αυτοί στράφηκαν σε μένα. Ποιες δυνάμεις συντελούν  στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, αλληλοεκτίμησης  και συνεργασίας;  Αποτέλεσμα ενός τέτοιου γεγονότος είναι αυτό που έτσι απλά θέλουμε να σας παρουσιάσουμε.

Αισθάνθηκα την ανάγκη να προλογίσω, στο απέριττο Πρόγραμμα της γιορταστικής εκδήλωσης της τάξης αυτής, την προσπάθεια που λαμβάνει χώρα  για να τιμήσει μιαν επέτειο, της 25ης Μαρτίου, με τον πρωτοφανή όμως τίτλο << Ελάτε να γιορτάσουμε χωρίς γιορτή >>.

Ακούγοντας κανείς τον τίτλο παραξενεύεται και ζητάει μιαν εξήγηση. Αλήθεια τι τάχα αυτό σηματοδοτεί ξαφνικά κι αναπάντεχα στον κώδικα της σχολικής ζωής της τάξης μας αυτής; Μ εντυπωσίασε η τόλμη των μελών της, ο τρόπος που πάει να συνταράξει τα ήρεμα και ύπουλα νερά της σιδερωμένης ιστορίας. Με ενθουσίασε το γεγονός ότι τα μέλη της έχουν γνώμη και άποψη σχετικά με την ανίχνευση αλλά και την ανάπτυξη της αυτοσυνειδησίας ημών των Ελλήνων. Ο στοχασμός τους έμφρονα  και έμπονα διάβηκε το κατώφλι του κατεστημένου κι άφησε να φυσήξει η αύρα της  περίσκεψης, του προβληματισμού, της ανακάλυψης εκείνης της <<μηχανής>>, εκείνου του <<εργαλείου>> που απομακρύνει την αχλύ της άγονης προγονολατρείας, της άτοπης επανάπαυσης στο παρελθόν, ή της άγνοιάς του, της έλλειψης σύνδεσής του με το αμαρτωλό παρόν και της αδιαφορίας για καθετί μελλούμενο. Κοντολογίς αντιλήφθηκα πως τα παιδιά αυτά θέλησαν να εισορμήσουν δυναμικά σε μια διαυγή ατμόσφαιρα αλήθειας, σ ένα θερμό κλίμα ανόθευτου πατριωτισμού και να μπουν στη λεωφόρο της ιστορίας <<ιματισμένα και σωφρονούντα>>.

Δεν έχω παρά ως ο άμεσος συνεργάτης τους στην εκπαιδευτική διαδικασία να τα συγχαρώ για την ποιότητα της σχολικής αυτής προσπάθειάς τους και να ευχηθώ πάντα τα νέα παιδιά μας  να έχουν επιτυχίες, να είναι γεμάτα με καθάρια κι άδολη σκέψη και με πράξη που θα συμβάλλει στο κτίσιμο του πολιτιστικού ανάκτορου του τόπου μας καθώς και στο αίσιο πέρας της πορείας για μια τίμια κι ένδοξη επιβίωση του έθνους μας.

Ε.Ζ.

 

 
 
     

 

ΕΛΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ

ΧΩΡΙΣ ΓΙΟΡΤΗ

 

Σενάριο:  Εύη Ζαχαροπούλου

Σκηνοθεσία: Εύη Ζαχαροπούλου

Βοηθός Σκηνοθεσίας:  Φυλαχτός Δαούτης

Σκηνικά:  Εύη Ζαχαροπούλου, Μαρία Δαδαρούκα, Φυλαχτός Δαούτης, Βένη Μαυρογιάννη, Θανάσης Καρτάλης, Αλέξανδρος Καρανάσιος

Επιλογή φωτεινών εικόνων:: Φυλαχτός Δαούτης

Προβολή φωτεινών εικόνων: Φυλαχτός Δαούτης

Μουσική Επιλογή:  Εύη Ζαχαροπούλου

Μουσική Επιμέλεια:  Φυλαχτός Δαούτης

 

Διανομή Ρόλων

Προσφώνηση: Βενετία Καψογεώργη

Ντελάλης: Θόδωρος Αργυρόπουλος

Χορός: Βάσω Καρδαρά,  Άννα Ασημίδη,  Μαρίνα ΒανΚάουβεν,  Φαίδρα Βογιατζή, Χριστίνα Δαουλτζή

Αναγνώστες:  Θανάσης Καρτάλης (Μακρυγιάννης), Μαρίνα Βαν-Κάουβεν, Θέμης Βάικος

Σχολιαστές: Αλέξανδρος Καρανάσιος, Μαριάνθη Κουτέβου, Μόρφης Ζωντανός, Λάζαρος Βασιλείου, Βάσω Καρδαρά, Σάντι Μπάλα, Φυλαχτός Δαούτης     

Απαγγέλλουν:  Φαίδρα Βογιατζή,  Βένη Μαυρογιάννη, Φυλαχτός Δαούτης

Συντονίστρια παρασκηνίου και για τυχόν Β΄ διανομή: Βένη Μαυρογιάννη

Αποφώνηση: Βενετία Καψογεώργη